Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

mandag 3. januar 2011

Revestreker og Aurora

Det er vanskelig å snakke om våre venner polarrevene uten å bruke ordspill og ordtak, kjenner jeg. Reven her oppe lever opp til mange av dem, nemlig. I formiddag, for eksempel, var det en rev som rasket over isen. I løpet av natt til i dag, fyltes Herwighamna med is/slush/surpe og isbaks. Reven var kjapt utpå for å prøvegå herligheten. Kollega Helge tok ikke samme sjansen og nøyde seg med å bivåne det hele fra kaia.

Reven har vært her mer eller mindre konstant etter at vi kom opp. I går var det intet mindre enn syv rever her samtidig! Tidligere rekord var fem. De er lure rever og driver, naturligvis, med revestreker hele dagen. Om de har en rev også bak øret, vil jeg i grunnen bare anta.

Inni ligger Aki og puster med nesa..
-ikke alltid like lett med to revefanter på hjørnet!
Jeg vet jeg har sagt litt om dette før, men det er stor underholdning å betrakte dem mens de danser rundt på gårdsplassen og skvetter hit og dit. De vet nøyaktig hvor lang kjetting hver av hundene har og ser ut til å nyte å erte dem. De bryr seg ikke så mye om de tobeinte på stasjonen og fortsetter stort sett med sitt når vi er ute. Det er ikke alltid like lett å fange dem i kameraet; de rører konstant på seg. Hundene, derimot, ser ut til å ha gitt opp å jage pelsdottene avgårde og ser innimellom litt furtne ut! (jada, jeg tillegger bikkjene menneskelige egenskaper, pytt sann!)

Apropos isen; vi er spente på morgendagens iskart. Vinden har stått sterkt på nord og nordøst i mange dager; vi tipper at isen og iskanten nå er nærmere enn den har vært tidligere denne sesongen.

Kulden har omsider og endelig kommet hit til oss også. Ikke akkurat sprengkulde, men -12,9 og lett bris kjennes godt på fingrene når man er ute og fikler med et kamera. Måtte bare ut og ta litt nordlysbilder i dag også. Nordlyset og polarreven slutter ikke å fascinere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!