Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

tirsdag 15. februar 2011

Morgenskitur

Jeg så en tydelig dagrand i fjellene i sør da jeg gikk på jobb rett før 06 for et par dager siden, og lyset varer til godt utpå ettermiddagen. At det snart er fullmåne igjen, gjør bildet komplett og perfekt. Lyset kommer nå så tidlig at man uten problemer kan nå en ganske lang skitur før man begynner på jobb klokken 12. Vil man gå en tur før- eller etter de andre vaktene, er det lys nok til dét og. Fantastisk!

Det var veldig nært skyfritt da vi la ut på tur i dag, tror ikke jeg har sett så lite skyer her før. En liten stripe med skyer rundt hele horisonten og en liten dott over Misery, men klart og skyfritt på resten av himmelen.

Merker at energien er på vei tilbake, etter en litt uopplagt januar. To av besetningen satte kursen mot Tunheim på dagstur, jeg ble med halvveis og snudde for å nå dusj, lunsj og sistevakta før jeg går på fri. På hjemturen, kom sola opp mellom fjellene og jeg ble ei skrekkelig glad jente. Snudde meg mot sola og klarte, med mye godvilje, å kjenne sola varme i fjeset.

Har fått meg fine turer de siste dagene, temperaturen ligger behagelig mellom to og seks minus og vinden holder seg mellom lett- og laber bris fra sør, sørøst og øst. Mye av snøen som faller, blåser til havs, men det er godt skiføre for tida. Det er mer enn nok snø på de rette stedene, selv om det alltid er litt avblåst enkelte steder.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!