Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

tirsdag 15. februar 2011

Trafikk!


Det er mye liv rundt Bjørnøya for tida. Sesongbeste inntraff lørdag, da jeg talte 11 eller 12 båter i tillegg til to kystvaktfartøy og to helikoptere. Det ene helikopteret med besetning, fire små grønne menn, kom på hyggelig lunsj- og middagsbesøk til oss.

I dagene etter lørdag har mange av båtene fortsatt å ligge like i "fjærsteinan" til Herwighamna. Mange av båtene ligger to og to, de laster fangsten ombord i andre skip, før de selv fortsetter å fiske. Vi har forresten helibesøk i dag også, de hadde med omtrent sylferske aviser.

Snart kommer det ny forsyningsbåt, kanskje allerede til helga. Vi gleder oss naturligvis til forsyninger, pakker, aviser og alt mulig rart, selv om det ikke er lenge siden forrige båt. Det blir litt julaften hver gang det kommer forsyningsbåt, ikke noe å nekte for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!