Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

mandag 14. februar 2011

Teltvika, solsenger og grynning

Lett nedføket Teltvikahytte
Torsdag kom vi oss endelig avgårde på hyttetur igjen, Vera, Marius og jeg. Det var tilnærmet vindstille og snøen var hardpakka etter all stormingen, vi bestemte oss derfor for å gå på beina til Teltvika.

Det passet slik at et par av de andre skulle til hytta for å gjøre litt vedlikeholdsarbeid, sekkene våre fikk dermed skyss bortover. Vi brukte apostlenes hester og gikk langs brinken, det er ca 9 kilometer å gå. Da vi kom til hytta, var den ferdig måket frem og det var god varme inne. Hvilken luksus!


Teltvika er med på det såkalte Kjentmannsmerket, så nå er vi igang med samling til det. Tindebestigerdiplom tar vi naturligvis også sikte på å sikre oss, det tar vi etterhvert. Enn så lenge, ligger fjellene der hvite og vakre og lokker på oss. Klarer ikke å se meg mett på dem der de ligger, utrolig flotte!

Teltvika er ei fin hytte som ble satt opp tidlig på syttitallet av elementer som hadde vært brukt til fryselager under byggingen av den nye stasjonen her i Herwighavna på slutten av sekstitallet. Hytta leies ofte ut til fugleforskere fra Norsk Polarinstitutt (NP) om sommeren.

Førstekokken var med, det var sesongens første hyttetur for ham. Det kan anbefales å ha med seg en førstekokk på hyttetur; middagen lagde "seg selv", mens "noen" tok en liten før-middagshvil! Biffmiddagen smakte perfekt, rødvinen var nydelig og stemninga var god.

Havhesten har for alvor inntatt Bjørnøya nå. Jeg synes de har kommet veldig tidlig. De minner meg litt om sånne charterturister som står opp fantastisk tidlig på morgenen for å spurte ned til bassenget med håndkleet sitt så de får holdt av ei solseng på et godt sted, for bruk langt senere på dagen. Her sitter de altså, havhestene, i storm og blåst fra alle kanter. Hylla de har sett seg ut, er fremdeles full av snø og is og det er lenge-lenge til noen så mye som tenker på å legge et eneste egg. Men holde plassen, ja, dét skal de! 

Dagen etter, hadde det snødd nærmere 10 cm. Jammen flaks at vi ikke tok med skiene, så vi fikk gleden av å grynne i nysnø de samme ni kilometrene hjem til stasjonen.

Utrolig godt å komme seg bort fra stasjonen en bitteliten tur innimellom. Etter et drøyt døgn var vi tilbake, fylt med nye opplevelser, litt slitne etter løssnøgrynning og veldig fornøyde. Gleder meg allerede til neste tur!

Vakre-vakre Miseryfjellene.
"Hvorfor ble vi ikke der vi var, hva pokker gjør vi her!?"
Førstekokk og nyfrelst fotograf
Begynner å bli trangt om herligheta allerede!
Raske flygere, ikke lett å fange til linsa.
Skumle og store hengskavler!
Forskerhytte ved Amfiet
Lett grynning

3 kommentarer:

  1. Ja da må jeg få gratulere så mye med første trinn i "kjentmansprøven"...!! Og som du sier så er det kunn fordeler å ha noen fra kjøkkenet med på tur... Vi hadde fast følge av kjøkkensjefen da vi var der oppe... Alltid god mat, noe som øker trivselsfaktoren betraktelig (og missunnelsen fra de andre... :-)
    Du får kose deg med de andre turene og hyttene... Det blir bare bedre og bedre.!! :-)

    SvarSlett
  2. Hvorfor heter de Miseryfjellene naar de er saa vanvittig vakre? Er det for aa lure folk til ikke aa dra dit?

    SvarSlett
  3. Det er tre topper som heter Urd, Skuld og Verdande. Ved hytta Kapp Levin finner man også formasjonen Yggdrasil, alle norrøne navn:)

    LindaK

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!