Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

søndag 12. desember 2010

Lauga besetning

Førstekokk og bademester
I går var det tid for å innvie badestampen for den badeglade delen av besetningen. Førstekokken trosset isnende vind, sliten kropp og tekniske utfordringer og fikk gjort klar badestampen.

Et godt stykke utpå kvelden kom endelig gladmeldinga; "Nå er det 38 varmegrader i vannet". Fem av oss hoppa i badetøy, slengte rundt oss, og av oss, badekåpa og kom oss oppi installasjonen. Det vil si; jeg forsøkte å ta stilige bilder av badende besetning i nordlys før jeg kravla opp i pølsekokeren. Det viser seg at det ikke er spesielt lett å bedrive vinterfotografering iført slåbrok og sandaler, særlig ikke når det blåser liten kuling.

Bølgehøyden i stampen var minst en halvmeter, det kunne meldes om lokal frostrøyk og vanntemperaturen sank på rekordfart til fattige 32 grader. 32 grader er ikke så varmt, spesielt ikke når man kjenner kulingen i nakken. Vi savna vindskjerming, men innser at det vel ikke er verdens beste idé å skjerme seg mot bamseutsikt.

Joda, litt nordlys klarte vi å fange!
Etter relativt kort tid, ble stampen bytta ut med ei varm badstue. Første prøvebad unnagjort. Vi lærte opptil flere ting; det er lurt å begynne stampfyringa tidlig på dagen, det er lurt å ikke ta med seg badekåpa ut til stampen om man ikke har lyst å løpe etter den når den blåser avgårde, det er lurt å vente med å fyre i stampen til det er planlagt å skulle blåse mindre enn liten kuling, det er lurt å ha nesten 40 grader i vannet når man begynner.

1 kommentar:

  1. ..og det er lurt å røre litt i vannet, siden vannet i bunnen er adskillig kaldere enn det på toppen.. Kjenner forøvrig veldig godt igjen dine vurderinger.. ;)

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!