Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

tirsdag 29. november 2011

Ett år har gått! -og én dag.Sitter og ser ut på mørket. Inne på kontoret er det varmt og godt og duften av røkelse har spredt seg i hele huset. Jobber jevnt og trutt videre med bokprosjektet mitt, slik jeg har gjort siden jeg kom ned fra Bjørnøya.

Tenker litt ekstra på Ishavsøya i dag. Midt i alt og langt fra det meste..I dag er det ett år og én dag siden vi rak i land på Bjørnøya. Vi stod på begynnelsen av eventyret og visste lite om hva det neste halvåret skulle by på av eventyr og opplevelser. Det jeg i alle fall lærte er at Ishavet kun høres kaldt ut, det er ikke kaldt. Man trenger ca halvparten så mye bagasje som det jeg hadde med meg.

Litt vemodig blir jeg her jeg sitter. Hva skjedde med halvåret? Tenker mye på Bjørnøya og på halvåret vi hadde der. Det var gode dager i et lite mikrokosmos. Innser at jeg er varig smittet av Ishavsbasillen. Den og polarviruset herjer med meg stadig vekk. Sånn er det. Jeg har ingen umiddelbare planer om å søke meg opp igjen, men hvem vet?

Nå er det ikke lenge før ny vinterbesetning reiser nordover for sitt Bjørnøyahalvår. Sommerbesetningen, som avløste oss, er midt i pakking og vasking nå, tenker jeg. Ser av bildene fra bloggen deres at mye har skjedd i løpet av sommeren. Hadde vært artig å se alt! -får padle meg nordover en tur på besøk en gang!

God tur nord, nybesetning! -og god tur hjem, avtroppende besetning!

2 kommentarer:

 1. Hei Lise..! Ser at du lider av samme som oss etter at vi kom ned fra Øya... Vi er stadig inne og leser vår egen blogg som vi laget, og det er av og til svært godt og avslappende å sitte å lese fra begynnelsen for å få tilbake litt av den eventyrfølelsen vi hadde da vi var på tur. En ting er sikkert at vi angrer ikke et eneste sekund på at vi tok utfordringen og prøvde livet på ishavet en sesong. Bloggen er som en eventyrbok som man kan ta frem å lese når det passer og opplevelsene strømmer på i friskt minne hele tiden.

  Nå er det noen måneder siden jeg har vært inne på din side for å se etter nye ting og kjenner igjen masse av det du beskriver i ditt siste innlegg. Det er litt spennende å sjekke med jevne mellomrom om det kommer noe nytt og av erfaring fra egen og andres blogger så har det en tendens til å komme litt etter hvert.

  Lykke til med bok-prosjektet ditt og men å pleie ishavslopper og ishavsfeber. Reis tilbake så snart som mulig hvis du kan og har lyst... Blir selvfølgelig ikke det samme som første gang men sikkert en stor opplevelse uansett... Personlig så kan vi ikke dra opp igjen siden vi fikk en liten sønn nå i Oktober, og han krever nok at vi holder oss heime i noen år ennå... men hvem vet...! :-)

  Mvh. Hans-Arne Vassbotn

  SvarSlett
 2. Hei Lise! Koselig å lese om ditt Bjørnøyaopphold. Jeg håper å komme dit èn vinter til!

  Mvh Bjørn Henning

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!