Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

tirsdag 8. februar 2011

Soldag og soldag, fru Blom..

Bak skyene skinner sola!
Nå har det gått fire dager siden soldagen og to dager siden man kunne ha sett sola på stasjonen. Det har vært altfor mye skyer til at vi har fått gleden av å hilse på sola enda, men satser på at det klarner opp ordentlig i løpet av i morgen eller de to-tre neste dagene.

Det har snødd og blåst og snødd og blåst og stormet i over ei uke nå. Jeg er helt imponert over hvor mye det kan blåse uten pause og hvor mye det kan snø og fokke uten at det blir tomt for snø. Nå ser det endelig ut til at vinden løyer; akkurat nå er det skarve 9.5 m/s som tilsvarer en frisk bris, med liten kuling, 13.6 m/s i kastene. Godt å ha hatt litt ordentlig vær! På det verste var det liten storm i middelvind, men for det meste har det ligget på stiv og sterk kuling. I kastene har det vært sterk kuling eller liten- og av og til opp i full storm, over 24 m/s. Jeg liker å tenke sekundmeter og Beaufortskalaen når det kommer til vind. Ofte brukes knop, da får man bare regne om.

Husene har vært helt hvite av snø. Vi har kostet av vinduene en haug med ganger, bare for å oppleve at de blir dekket av snø igjen på null tid. Snøfonnene har vokst seg nesten over tak enkelte steder. Det har vært masse innetid, men jeg har også vært ute og fått litt vind i nesa innimellom. Veldig godt å kjenne elementene på kroppen og jeg innser at det vi liker å kalle vind i Alta, der jeg kommer fra, ikke ofte er av imponerende styrke.
 
Nordhamna. Fantastiske surfebølger!
Eerki ligger faktisk der!

Aki kom seg ikke inn hjemme.


Effekten av vindusskrapinga varte i ca én time


Inni der er tre av vinduene til sondekontoret.
Reserven

2 kommentarer:

 1. Dette minner mistenkelig om Mehamn, der vi innimellom maatte hoppe ut av vinduet for aa grave ut ytterdora som slo utover...

  Fingrene kryssa for at dere faar se sola snart. :o)

  SvarSlett
 2. Minner litt om Svalbard 1986.
  Var der oppe og jobbet for BP på oljeleting.
  Hadde base i Svea.
  Det er godt med litt heftig vær innimellom. Du får kose deg videre i ødeland.

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!