Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

lørdag 26. februar 2011

Vår?!

For tiden er det plussgrader i mengder her i Ishavet. Vi sitter her og hører om storm og kulde og stengte veier og skred og en ganske vanskelig/ganske normal vinter på fastlandet. Her hos oss tiner barflekkene tiner frem. Ikke for det, det stormer titt og stadig her, det innrømmes, det får bare ikke så store konsekvenser. Ikke skal vi måke fram bilen, ikke skal vi over fjellet, ikke havner vi i bilkø og heldigvis er det ikke noen skredfare å snakke om. I hvertfall ikke på flata. Sterk kuling med liten storm i kastene har vi hatt både titt og stadig.

For tiden er det piggsko eller løse brodder som er egnet fottøy om man ikke har en lårhals eller et bakhode man ønsker å sette på spill. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få så mye bruk for mine nyinnkjøpte Icebugs her oppe, men hva visste vel jeg om Ishavet og hva man kan vente seg her? Selv hundene er litt Bambi på "glarholka" og får god fart bortover isen i stiv kuling.

Tidligere i uka gikk vi østover brinken i sterk medvind; stiv kuling. Litt mer jobb var det å gå hjemover. Kapp Posadowski er nesten helt fri for snø nå. Noen ordentlige holkebilder har jeg ikke tatt, har hatt nok med å holde meg på beina!

Håper på en ny vinter, ikke på en ny vår, i mars! Vil ha havis og kuldegrader og snø og vind og VÆR! (og isbjørnbesøk)


Vera setter "vindbein"

Å "ligge på vinden". Stasjonen i bakgrunnen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!