Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

torsdag 17. mars 2011

Bursdagsfeiringsfestivitas og hurramegrundt!

Jeg var første bursdagskandidat blant besetningen denne sesongen. Mange av de andre har sørget for å gjøre seg ferdig med bursdager før de kom opp. Jeg hadde flaks i forhold til turnusen og gikk på fri om ettermiddagen på bursdagen. Venke "beordra meg" på fri og tok over vakta allerede fra middag.

Bursdagsbarnet fikk velge hva vi skulle ha til middag og valgte torsk i fyldig tomatsaus. Staten er raus og bidrar med vin til maten og ei lita flaske attåt på slike dager.

Noen hadde pynta bordet flott og taket var fullt av ballonger. På lugardøra mi hang det forresten en haug med ballonger da jeg stod opp om morgenen! Fikk overragt ei flott veggklokke som stasjonssjef Ted hadde laget på sløyden. Han holdt tilogmed en liten tale! Vera hadde laget et utrolig flott bokmerke som jeg fikk sammen med utsøkt sjokolade. Ei vinflaske kom også min vei. Veldig stas!

Kaker hadde vi allerede til 15-kaffen, selv om ikke øya er full av kakemonserm, akkurat. Det er første gang jeg opplever at kake blir kastet etter noen dager, slikt har aldri skjedd i min familie! 

Resten av kvelden forløp i lystig og lett lag, med både skryting og lyging innlagt. En liten quiz ble det også tid til, før bursdagsbarnet ble så sliten av alle inntrykkene dagen hadde bydd på, at hun stille og rolig trakk seg tilbake litt utpå natten, litt før alle de andre. Festbilder verken tas eller legges ut, så dere får bare bruke fantasien og forestille dere hvor vilt det var!

Jeg vil gjerne takke de andre på stasjonen for at de, hver på sitt vis, bidro til at jeg fikk en super bursdag på ishavsøya!


6 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått.
  Antar alderen ikke overstiger 29. Det er jo der den stopper for kvinner har jeg hørt.

  SvarSlett
 2. Gratulere med vel overstått.
  Høres ut som om du kosa dæ stort.
  Du får kose dæ videre de neste 25 årene også:-)))

  SvarSlett
 3. Happy Birthday! Looks like you are enjoying yourself up there :) Someday I hope to get farther North than alta. I enjoy reading your posts and I love your pictures!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige hilsener! Av og til 80 år, av og til 18 og av og til et sted i mellom!

  Takk for at dere følger meg på bloggen min!

  SvarSlett
 5. KASTE KAKE!!??? :o0
  Du faar unnskylde store bokstaver og sporrende ansikt, men hva slags folk er det egentlig du menger deg med?!!??

  SvarSlett
 6. Gratulerer så masse med vel overstått Lise :) Klem Oddrun

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!