Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

lørdag 19. mars 2011

Frisk kuling, flau storm eller hvordan var det?

Vindstyrke øverst til høyre, vindkast vises som "FG"
I det siste har det blåst friskt her på Bjørnøya. For det meste har vi i den senere tid hatt sørlig og sørvestlig vind, avbrutt av noen små runder med nordlig og nordaustlig. "Det blåser alltid en vind" er et ordtak som i høyeste grad er gyldig her på holmen.

Alt under liten kuling telles nesten ikke lenger. Her gås ofte tur også i sterk kuling, selv om turen da ikke blir så veldig lang. Artig å kjenne elementene på kroppen! Mange regner vindstyrke om til knop, luftfarten gjør det fremdeles, jeg holder meg på privaten til sekundmeter og til beaufortskalaen.

I går hadde vi den sterkeste vinden jeg hittil har opplevd her oppe, med liten storm og sterk storm i kastene. Stasjonens vinduer er ikke akkurat vindtette, så man hører godt at det er mye vær utenfor og når noen åpner døra i én ende av bygget, kjenner man "suget", eller skal man si undertrykket, gjennom store deler av huset.

Vi var litt spente på hvordan det skulle gå å slippe ballong i liten storm, men det gikk bare godt. Ballongen føyk avgårde uten problemer.

Kan føye til at det, natt til søndag kom en liten storm forbi. Da hadde vi 24.5 m/s i middelvind en liten stund og 31.5 i vindkast. Det tilsvarer Full storm med sterk storm i kastene. Orkan begynner med 32.6 sekundmeter. Denne stormen var av det kortvarige og intense slaget. Før natten var over, var vinden nede i et par-tre sekundmeter igjen!

Gjør klar til slipp
Vinden tar tak
Avgårde! -så lett kan det gjøres, selv i liten storm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!