Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

lørdag 19. mars 2011

Finnmarksløpet og sofamushing

Den siste uka har det vært lite blogging og lite lyd fra min side. Det har hatt sin naturlige forklaring i at jeg har vært fullstendig oppslukt og fortapt i Finnmarksløpet. Det startet lørdag 12. mars fra Alta og vinneren på 1000 kilometeren, Roger Dahl, gikk i mål klokken 2212 torsdag 17. mars. Det kalles å være "sofamusher" å følge hundeløp på denne måten via PC-skjermen og internett. I år har jeg vært en ekte, og en ganske manisk, sofamusher! De andre på holmen har, uansett interesse, fått nyhetsbulletiner fra løpet flere ganger om dagen. På slutten nærma jeg meg musearm og betent skulder med stormskrit. -ville det vært å betegne som en idrettsskade, i så fall?

Roger Dahl, selveste Mr. Finnmarksløpet vant i år 1000-kilometeren, til min og mange andres store glede. Dahl har startet i Finnmarksløpet 25 ganger tidligere og planlegger nå å trappe ned.

Jeg gleder meg til å følge Finnmarksløpet også i årene som kommer, men satser da på å være tilbake enten som frivillig eller som handler, slik jeg har vært de siste årene. Finnmarksløpet er et ekte vintereventyr, man blir bitt av basillen!

Etter lange og slitsomme døgn for kjører, hunder,teamet hans og ikke minst for alle oss sofamushere, gikk altså Roger i mål som nummer én torsdag kveld. Skulle gjerne vært i gågata i Alta da det skjedde, men jeg spretta Cavaen, vifta med flagget og feira så godt jeg kunne herfra.

Gratulerer, Roger og alle de andre i teamet ditt! -og tusen takk for at vi fikk være med på en utrolig spennende tur!

1 kommentar:

  1. Sounds like a wonderful time, I bet Rune would have loved it. Maybe someday we will be lucky enough.

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!