Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

mandag 21. mars 2011

Fuglenytt, naturdusj og gaver fra havet

Selv en vindfull tur på Gravodden i forrige uke, hadde sitt å by på av fuglenytt og opplevelser om man hadde sansene med seg. Utenfor ytre del av odden, fikk vi se årets første teist ligge og duppe. Talte 8-9 stykker og ble veldig glad! Typisk at jeg bare hadde med meg kompaktkameraet. Dét ble jeg ikke fullt så glad for. Legger du til godviljen, ser du at det er, nettopp, teist på bildet. Teisten er så flott! -den er svart med små hvite flekker på sidene og har knallrøde "støvletter" på seg. Den er veldig tillitsfull og er superlett å komme innpå om man for eksempel padler kajakk.

Havet skjenker både rekved og søppel, vi plukket med oss litt glass- og plast i beste miljøånd. Etter lang tid med mildvær, hadde det dannet seg en flott smeltevannselv ned fra odden. Timing måtte til for å komme tørrskodd forbi den og bølgene som slo inn over stranda.

Havet gir!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!