Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

lørdag 9. april 2011

Dører på Bjørnøya

Det finnes plakater med "Dører i Longyearbyen" og tilsvarende fra Barentsburg og fra Ny-Ålesund. Hornsund, Pyramiden, Bjørnøya og Hopen ligger tilsynelatende litt etter. Fant et øyeblikks inspirasjon til å gå ut på fotooppdrag med kun dørfoto som mål.

Ganske artig å se hvor mange ulike dører vi faktisk har her på bruket, og en fin anledning til å se nærområdet med andre og nye øyne. Ingen "norsk standard" på dørene her, akkurat. -og da har jeg ikke engang kasta et blikk på alle de rare innedørene vi har og ingen av hyttedørene fikk bli med. Bare her på stasjonsområdet, er det ca 36-37 dører. Plukka ut noen favoritter blant dem. Noen av dere som har vært her før, som klarer å plassere dem? Jeg innrømmer at jeg synes det er vanskelig å se hvilken dør som hører til hvor, og dét selv rett etter at jeg har vært ute på fotosafari!

Sender utfordringen, og en hilsen, videre til Hopen og til Hornsund! 

6 kommentarer:

 1. Digger dette bildet! Er stor doer/vindu-fan selv, men har aldri proevd aa sette dem sammen slik. :o)

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Gunn Berit!! Dører og vinduer er artige motiver! Synes også bildet ble ganske stilig. Innrømmer jo allerede i teksten at jeg har "lånt" ideen fra de nevnte plakatene som selges i Longyear..

  SvarSlett
 3. Tøft tema!!
  Prøver meg på å gjette på dørene, fra øverst til venstre:

  Gammelradioen, ovenfra
  Kaldtlageret/søppelrommet (Jada, denne slåen kjenner jeg GODT igjen, spør Henning...)
  Antennebu i "hjørnet" mellom langgangen og maskinrommet (eller var det den foran radioen..)
  Badstua
  Reserven, baksiden
  Dobbeldørene inn til kaldtlageret
  Naustet
  Hammerfesthuset
  Reserven, forsiden
  Gammelradioen, nedenfra
  Helifuelbua
  Lagerrom ved siden av biljarden
  Bua ved siden av den nye vindmålermasta ved sonden (ihvertfall før den ble flyttet..)
  Velferdsbutikkinngangen
  Obseinngangen
  Søppelrommet ved kjøkkenet
  Hovedinngangen
  Erkki sitt hus (sa seg vel selv..)
  Metbua
  Garasjen
  Tankbygget
  Meteorradarbua (eller hva det nå var, den med alle de antennene..)
  Magnetmålingshuset
  Onanibua

  SvarSlett
 4. Du har vært utrolig flink, AC! Nesten så jeg sliter med å plassere dørene nå, selv! Det ble litt kluss i øvre rekke. Nr fire fra venstre er gammelreserven og nr fem fra venstre er badstua. (som for øvrig er ganske lik dørene på reserven..) Nr seks fra venstre er Tobiesenhuset. Det ble så mange dører at jeg måtte velge bort noen i kollagen jeg publiserte..Hørte forresten hvorfor du kjenner døra til kaldtlageret så godt! -vi stengte Tassen inne der den første uka! Fort gjort!

  SvarSlett
 5. Ah, ja, kan jo ikke ha alle rett, var jo så mange.. ;) Dessuten glemte jeg at hele gammelreserven fantes..

  Hehe.. Det er forøvrig å anbefale å stenge inne folk (helst med radio) framfor de firbeinte, de kan komme seg ut litt lettere.. Selv om han jeg stengte inne kanskje var den værste i så måte, han mistet vel den lille, gjenværende resepekten han hadde ovenfor kvinnfolk.. :D

  SvarSlett
 6. Måtte leite gjennom noen gamle bilder, for mente bestemt at badstudøra var rød.. Og det var den også, men den er kanskje skiftet? I såfall så trengtes det.. :)

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!