Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

torsdag 14. april 2011

Medlem nr 2687 i Bjørnøya Nakenbadeforening

Da har jeg endelig blitt medlem i Bjørnøya Nakenbadeforening! Stolt medlem nummer 2687. Dette skjedde altså den 12. april rundt klokken 2130, etter at vi hadde satt alle våre kystvaktvenner på båten. Vanntemperaturen var -0.4°C, lufttemperaturen lå på ca +1.1°C, det var svak vind fra sørvest og ingen nedbør. En finfin kveld for bading, med andre ord! Kan for øvrig nevne at vi varmet oss godt opp i badstua både før- og etter bading. I badstua var det rundt 70° C vil jeg tro. 

Vera var med på badinga selv om hun har badet mange ganger tidligere, bra for meg! Helge bevitna det hele på en yderst diskret måte og Venke var fotograf/livredder.

Konklusjonen etter mitt første "isbad" er: Isbading er ganske gøy! Det er ikke lett å bade med Crocssandaler på, de forlater føttene. Crocssandaler flyter, det er praktisk. Det var ikke så kaldt og ekkelt som jeg hadde trodd, var så kort tid uti vannet at jeg nesten ikke nådde å kjenne ordentlig etter. Kanskje vil jeg bade flere ganger mens jeg er her. Man blir ganske glad av å "isbade" og også av å ta badstue. 

Kan man forresten kalle det isbad når det ikke er et hull i isen? Dette er jo strengt tatt bare et "kaldtvannsbad"; i Ishavet. Nakenbad var det i alle fall. 

"Klar" til bading.
Isbading med innlagt sandalvask.
Ferdigbadet, på med sandalene

Oppslag inne i badstua. Henry Rudi, altså!
Oddrun sa det så godt! Enig!

6 kommentarer:

 1. Skal hilse fra bademesteren på Bjørnøya at dette medlemsskapet er underkjendt

  SvarSlett
 2. Gratulerer så masse med medlemsskap...!! Godt jobba og ikke dumt med Badstue før og etter... Som du sier så blir mann ganske "hæppi" av å være i badstu... :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med medlemskap. Tøft gjort, begge to. Personlig bader jeg ikke i vann som er kaldere enn +25 celsius. Måtte nok ha riklig med "varmestoff" innabords, før jeg hadde gjort det der.

  SvarSlett
 4. Oddrun Markussen16. april 2011 kl. 22:10

  Gratulerer så masse med medlemsskapet og takk for forståelsen av uttalte ord :) hehe.... , godt å vite at det e flere som kan bli lei etterhvert av alle disse nakne kroppene :)
  GOD PÅSKE til dere alle.

  Klem fra Oddrun

  SvarSlett
 5. Hei :)
  vi ligg utafor bjørnøya no og tenkte vi skulle prøve ta ein tur inn søndags morgen (5 juni).. noken som veit korleis eg kan få til dette?? diplom og slikt ??
  mvh jan egil vikestrand

  SvarSlett
 6. Heisann! Jeg er nå nede på fastlandet. Du kan anrope Bjørnøya meteo på vhf/mellombølge, eller du kan ringe dem på tlf 75527536. Badingen bevitnes av noen fra stasjonen og man har anledning til å kjøpe diplom som bevis på badingen. Det går sikkert i orden! Lykke til! Lise

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!