Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

søndag 27. februar 2011

Mer fuglenytt fra Bjørnøya!

I den grad man kan kalle noe som helst for en fast spalte i denne bloggen, eller i mine blogger generelt, kommer "Fuglenytt" ganske tydelig frem. Synes fugler er gøy. Lærer stadig mer om skapningene, noe som igjen gjør at det blir enda mer morsomt. I slutten av januar økte det på med Havhest. Polarmåken kom hakk i hæl, eller -i stjert, kanskje? Etter det har vi hatt gleden av å se mange forskjellige fugler her oppe allerede. Noen har vi kun sett i ett eksemplar, andre opptrer i flokk og følge og er så mange at de er umulige å telle. Vi har sett ærfugl, havelle, fjæreplytt og svartbak. Noen har også sett praktærfugl, jeg er ikke helt sikker på om jeg har sett det eller ikke.


Forrige fredag på veg hjem fra hyttetur fikk jeg gleden av å se ei Snøugle, det kan ikke ha vært noe annet! Svært ulik alle de andre i måten den fløy på. Jeg hadde ikke kameraet klart, men fikk etter litt lurt det frem og tok noen bilder da den satte seg på en haug altfor langt borte. Selvfølgelig hadde jeg ikke med meg superlinsa akkurat da og resultatet ble en grå masse. En ismåke gledet oss hele forrige lørdag, men har ikke vært å se etter det. I dag hadde vi besøk av en Svarttrosthann! Artig liten krabat som ser ut til å ha tatt tilhold i garasjen! Kanskje er det de kraftige sørlige vindene som har blåst vår lille venn kraftig i stjerten, slik at den har havna her? Den så ut til å være i fin kondisjon og vi er rause med fuglefrøene.

Legger ut noen bilder av våre fjærkledde venner. Ikke alle bildene er av super kvalitet, det jobbes med forbedringer av fotografen og håpes på mulighet for å komme nærmere. Gøy å jakte med kameraet!

De første fjæreplyttene vi så. 4. februar.

Noen av x antall tusen Havhest, alias Stormfugl.
Eksellente flygere!
Ismåken i snøvær.
Godt kamuflerte plyttiser!
 Vår nye trostevenn.
Havelle langt i fra, men ikke langt i fra Havelle!

1 kommentar:

 1. Hei

  Har dere svarttrost på Bjørnøya?
  Ikke dårlig!
  Ha en god arbeidsuke.
  Hils

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!