Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

torsdag 2. desember 2010

Ballongslipp

Hydrogen. Ikke noe heliumtullball!
 En av oppgavene våre her oppe er å slippe en sondeballong fire ganger i døgnet. Mandag fikk jeg prøve dette for første gang. Mye som skal passes på før man slipper ballongen i lufta og ønsker god tur og "fair winds". En dings, en radiosonde, henger under og registrerer en haug med ting, helt til den sprenges på rundt 3000 meter og faller ned til moder jord igjen. Min debut gikk greit, det blåste ikke så mye. På dager med mye vind kan utfordringa være vesentlig større!Sonden festes grundig
Litt startfart


Flyy!

2 kommentarer:

  1. Det viktigste er vel aa huske aa slippe?! :o)

    SvarSlett
  2. Hvis ikke man slipper - så får man i alle fall en kjempeutsikt før man faller ned........

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!