Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

onsdag 1. desember 2010

Bjørnøya meteorologiske stasjon

Bjørnøya met stasjon.
Vi bor i det man vel kan kalle hovedbygget på stasjonen, her er alle tildelt hver sin lugar. Av en eller annen grunn brukes maritime betegnelser på det meste her oppe, så vi har blant annet bysse, chief og lugar!  I hovedbygget bor, spiser, dusjer og jobber vi. Utrolig god atmosfære i hele huset!

Stasjonen omfatter i tillegg til hovedbygget en liten haug med andre bygg, for eksempel; Hangaren/Nybygget, "Reserven", "Hammerfesthuset", (som for øvrig er skikkelig gammelt, fra i 1821 eller 1822), badstua, snikkarboden (heifallera), og den gamle radiostasjonen. Tar et lite forbehold om at jeg kaller husene riktig; jeg er jo fremdeles sylfersk i lokalmiljøet!

Av- og påtroppende Bjørnøya, samt Hopengutane!
Koselig gest fra avtroppende!
Da jeg kom til det som skal være min lugar, stod det en hyggelig overraskelse og venta på meg! Rommet er ikke stort, men hva trenger man? Ettersom jeg vant bagasjekonkurransen ble det reeeelativt fullt der inne da jeg stua inn alt stæsjet. Noterer meg at det ikke er tillatt til å klistre ting på veggen, og at man bør la være å røyke på senga..Begge deler blir å holde hardt, kjenner jeg!


Nydelig!

Banden i Ny Ålesund hadde sendt pakke med tullball og med høna "mi"!!
Lett kaos på lugaren

Snikkarboden, blant flere


Den gamle radiostasjonen

Stasjonen

Kaia

Melkeveien?!8 kommentarer:

 1. Herlig!
  Skal følge deg flittig :-) Kos deg!

  SvarSlett
 2. jepp, so will I! når ble du meteorolog?

  SvarSlett
 3. Flotte bilda som vanlig.
  Du får holde oss oppdatert med tekst og bilda
  i tia som kommer.
  Glæde mæ til å se korsjen dokker feire jul der oppe.
  Kos dæ.

  SvarSlett
 4. Naemmen, hadde du mere bagasje enn de andre?!? ;o)
  Flotte bilder - gleder meg veldig til aa se og hoere om hvordan du har det og hva du finner paa der oppe!

  SvarSlett
 5. Hohoy Lise. Du har makk i ræva:)
  Men egen Snikkarbod? You Lucky Lucky Bastard. Du må bare ta kontakt om lysten til å bygge en gitar eller bass melder seg. Har opptil flere gode tips å komme med :)

  Kos deg, og send gjerne et julekoert (på mail?)! Tobias og Marius hadde nok blitt begeistret over et bilde av villdyr rundt hushjørnene!

  Hilsen Grøttefar

  SvarSlett
 6. Flott å ha med seg i sekken en sånn overvintring. Du skyter vel en isbjørn før du vet ordet av det- eller bryter håndbak med den.
  Finns det hunder der enda?

  SvarSlett
 7. Hei Lisemor :-)
  Skal hilse til deg fra to knakende kjekke "gutter" Rune og Bjørn, de mente du hadde lite bagasje med! Noe du har glemt eller?, for lite Cava?... :-)

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelige hilsener! Blir nok ingen bass, Tore! Kanskje et fuglebrett om jeg slår meg skikkelig løs. Bank i bordet mot isbjørnskyting, Roger! :-) Takk for hilsen fra kjekke gutter! Tror kanskje det var biiiittelitt ironi det de sa om bagasjen. Haha! Cava er med! :-)

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!