Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

mandag 13. desember 2010

Pepperkakehusfallitt og kulturminnevern..Av og til skjønner man ting litt sent. Eller; det går litt fort i svingene og man tenker seg ikke spesielt godt om. Da vi starta pyntinga på vårt lokale pepperkakebakermesterverk i går, opplevde vi at glasuren ville renne nedover. For at den skulle stivne, satte vi den på kjølerommet. Glasuren ble stiv, sukkerlimet ble til karamellsaus og peppekakevegger og -tak ble til noe mykt noe. Det som begynte med en litt innsunket vegg, ble straks til noe mer. Forfallet går fort i det harde arktis og; vips, på få minutter ble vårt flotte pepperkakehus til et sylferskt kultuminne! Vi er svært opptatte av kulturminnevern her på holmen og har øyeblikkelig oppretta en sikringssone på 100 meter. I sikringssonen er det ikke tillatt å sette opp telt, brenne bål eller lignende. Tilsvarende regler gjelder for alle, uansett alder. Det er, naturligvis, ikke lov å pelle med seg noe fra kulturminnet, det er i så fall å betrakte som grov miljøkriminalitet!

6 kommentarer:

 1. Og hvor var byggningskontrollen? Hva med dimensjonering og styrkeberegning?
  Dere slipper ihvertfall å knekke tennene på dette.

  SvarSlett
 2. Tror nok du skal holde deg til padling fremfor pepperkakebaking heretter.
  Et nostalgisk hus er det i alle fall.

  SvarSlett
 3. Huffda, håper vi har mer hell med vårt hus.
  Bakedag her på Jan Mayen i morgen.
  Flott blogg, skal følge med utover :)

  Hilsen teknikern på metten.

  SvarSlett
 4. Haha! Noen finsnekker blir jeg visst aldri! -men krever poeng for innsats og humør! Padling fremfor baking, lett!! Lykke til på Jan Mayen og store hilsner til hele besetninga der! :-D

  SvarSlett
 5. Fin blogg, fine bilder og fin jente på Bjørnøya. Ser ut som om livet i Arktis er perfekt! I subarktiske strøk lukter det klemetiner overalt, det har blitt bakt pepperkaker (dog ikke hus, men jeg har et tips til neste gang: bruk smelta smørbukkarameller istedet for sukkerlim, skal visstnok funke bedre - og smake bedre) og melkekjeks (o´barndomsminner!). Vi holder på å sparke liv i bestefar sin gamle snefreser slik at vi får lagd skøytebane på dammen, skøytene er funnet frem og jeg kan nesten ikke vente. Mon tro om kropp og ankler mestrer dette (det begynner jo, når sant skal sies å bli noen år siden...)?
  Ha det fortsatt så fint!

  SvarSlett
 6. Tusen takk, Silje! Gode råd på pepperkakefronten. Vi satser ikke på noe nybygg i år. Glede meg til å høre skøytehistorier!! :-D

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!