Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

tirsdag 21. desember 2010

Vintersolvervsfeiring!

Formørkelsesinspirert solkake!
I følge fiskerialmanakken, er det vintersolverv i dag. Fiskerialmanakken den kødder vi ikke med, selv om selve "snuinga av sola" skjer først over midnatt. Nærmere bestemt, snur sola klokken 00.38 natt til onsdag 22. desember og da inntreffer vintersolverv. Solen har sin sydligste posisjon på himmelen gjennom året på dette tidspunktet. Deretter vil det langsomt gå mot lysere tider og det går ofte fortere enn man aner, selv om endringene til å begynne med skjer så sakte at vi knapt merker det.Solstitium, som det heter på latin, blir feiret mange steder i verden, av mange for å hylle solguden. Vi hyller naturligvis også sola her oppe og feiret i dag med "Solkake" til 3-kaffen! Vi koser oss og nyter denne tida med lite lys, men gleder oss unektelig til å se sola igjen og til å få litt større bevegelsesradius.

Undertegnede har for øvrig testet ut egne omsorgsevner i det siste. På fire løker som ble plukka i en butikk i Tromsøbyen; en Amaryllis og tre Svibler, eller Hyasinter om du vil. Omsorgen ser ut til å ha vært riktig vellykket, i skrivende stund er det rene blomsterbutikken i stuevinduet! Julestjerna dalte ned til oss sammen med julehelikopteret, en koselig gave!  Sparer seg til julaften!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!