Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

tirsdag 28. desember 2010

Hyggelig badebesøk

Vi fikk gave!
I formiddag har vi hatt hyggelig besøk fra KV Sortlands besetning,. Vårt første besøk av Kystvakta etter at KV Senja satte oss i land for en måned siden. Det var rett folksomt utenfor Herwighamna i formiddag; KV og to andre båter lå her som lysende små nabobyer.

Rundt 20 i tallet kom i land. De fleste av dem hoppet i havet og ble således eksklusive medlemmer i Bjørnøya nakenbadforening. For egen regning føyer jeg til at opptil flere av de nyslåtte medlemmene i sitt møte med Barentshavets tempererte vann, samtidig gav oss en ny forståelse av hvor lenge et nanosekund varer. Det skal nevnes at jeg ikke har blitt medlem selv enda, det er slett ikke sikkert jeg noensinne blir det, så jeg skal ikke briske meg så voldsomt! Badetemperaturen i Herwighamna var i dag -1,9 grader. Friskt!

Havet gir og havet tar, som kjent. Velferden her skor seg naturligvis littegrann på den mangelvaren iskaldt sjøvann, også kalt Barentshavet, representerer. Vi gjør dét, i motsetning til beboerne i Bugøynes i Finnmark. Der sutrer de over at finske turoperatører tar med en haug med turister over grensa og lar dem bade i "dæmmes fjæra", uten at de lokale heltene tjener ei eneste krone på det. Slutt å surk, Bugøynes! Lag isbaderdiplomer, selg tøymerker og håndklær med logo, lag en sauna, selg varm buljong eller ta nakenbilder! Whatever, bare ikke gnell!
Ilandstigning fra Sjøbjørn

Vi holder oss langt unna buljong og nakenbilder, og er ikke mer kommersielle enn at hvemsomhelst sikkert kan få låne omkledningsrommet om de vil dyppe egget i svinkaldt vann uten vitner og diplomer. Men, har man nå engang reist helt til Bjørnøya for å naken-isbade, vil man gjerne ha et diplom!?


Det var hyggelig med besøk "utenfra". Selv om vi på ingen måte lider noen nød vi 9, er det alltid artig med en liten forandring i dagenes flyt.Vi ønsker KV Sortland god tur videre på sitt tokt og takker for besøket! Vel badet og velkommen tilbake en annen gang!

Badevitner!

Bildene gjengis med tillatelse!

Nybada!

Ikke alle hadde det like travelt på veg tilbake til saunaen!


2 kommentarer:

  1. Hei og vell overstått julefeiring... Ser ut som dere hadde det kjempeflott. Ser også at det var større andel av Bunader der i år enn da vi var der. Da var det bare tre stykker, meg, min samboer Lisbeth og Lena.
    http://74gradernord.blogspot.com/2008/12/staselige-personer.html

    Men jeg syntes det er en flott tradisjon at det blir brukt Bunad. Den må jo også på den 17. Mai..! Ser forresten en Nordlandsbunad der i forsamlingen, og det ligner veldig på ei som jobbet i resepsjonen på Rica Longyearbyen i 2009 da vi reiste hjem. Husker ikke navnet hennes, men hun var svært hyggelig med oss, meg og Lisbeth da vi sjekket inn der. Vi fikk en skikkelig flott suitte... Hvis mine antagelser stemmer så får du hilse så masse fra oss, Hans-Arne og Lisbeth... (Tror hun hadde en veninne som kom ned til Bjørnøya som kjøkkensjef da vi reiste hjem...??)

    SvarSlett
  2. Takk-takk, Hans Arne! Dine skarpe øyne har sett helt rett! -Venke er her på Bjørnøya nå med sitt blide åsyn. Hilsen er overbragt. Veldig fin tradisjon med bunad, ja! -når man hadde ufattelig mye bagasje fra før, var det jo bare å toppe hele driten med en bunad! :-D God jul videre til dere!

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!