Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

søndag 26. desember 2010

Julefeiring i Ishavet

God jul fra oss!
Jula her oppe har blitt feiret omtrent like tradisjonelt som de fleste andre juler, vil jeg si. Så langt har det vært ei veldig hyggelig jul! Matorgien på julaften stod ikke noe tilbake fra det man kan oppleve på fastlandet og stemninga gikk fra god til enda bedre utover kvelden og natta. Natt til julaften var nissen på snarvisitt med julestrømper til alle. Sannelig kom han ikke tilbake om kvelden også, med gaver til alle sammen! Synd at yngstemann, som kanskje hadde hatt aller mest glede av nissen, var ute en tur akkurat da nissefar skrenset innom med sine skarpskodde reinsdyr.

"Nyhuset"!
Det har forresten kommet på plass nytt pepperkakehus, etter at det forrige falt sammen. Undertegnede hadde, for sikkerhets skyld, ikke noe med det nye huset å gjøre. Huset ser ut til å stå fjellstøtt foreløpig! Non-stop fikk vi helikopterlevert av Svalbardpostens utsendte medarbeider. Ikke verst!

 Vanligvis bruker jeg ikke bunad på julaften, men det var ekstra hyggelig, litt høytidelig og ganske ukomfortabelt å ikle seg en sådan her oppe. Bunaden gav rett og slett en ekstra dimensjon til julaften; jeg ble hele tiden påmint at jeg ikke trengte å spise særlig mye mer.

 I dag har tre av besetningsmedlemmene vært på en liten romjulsskitur bort til Lundenæringen. En liten runde på ca fem kilometer til sammen. Utrolig godt å komme seg ut og få litt luft i nesa, selv om det aldri blir noe mer enn skumringslys. Vi så isbjørnspor også på vegen dit, spor som sannsynligvis er nyere enn de vi så for et par uker siden. Det begynner å klø litt i turnerven nå, gitt! Klar for litt hytteliv utover nyåret.


Kjøkkensjef SteinarEget servise!Julenissen stakk innom på veg fra Nordpolen!

Jensens elektriske sendte finfine julegaver! Tusen takk!


Bunadsposering! Marius og "tantene"!

Nei, dette er ikke et fellesdass!

4 kommentarer:

 1. Ser ut til at dere fikk en flott julekveld, selv om dere ikke hadde ett handelshus i nærheten. Fortsatt god jul. Venter nå bare på at du får tatt bilder av isbjørn.

  SvarSlett
 2. Bunad paa Bjornoya!? Naa skjonner jeg hvorfor du hadde saa mange pakkenelliker med dit - alltid beredt! ;o)
  Tusen takk for julegave - har nikka mye gjenkjennende til det jeg har lest! :o)

  SvarSlett
 3. Vi koser oss i freden og roen her oppe, ja! Det kan hende vi må vente en stund på det, Knut! -hvem vet! :-) Fint du likte gaven, Gunn Berit! Du vet jo, ms Packlite rides again! :-D

  SvarSlett
 4. Fantastisk !!!! Ser ut som at dere har det bra. Koselige bilder av deg Steinar. Klem fra nord <3

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!