Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

fredag 24. desember 2010

God jul fra Bjørnøya!

Nå er det ikke lenge før jula ringes inn over det ganske land. I mangel av kirke, får vi nøye oss med å høre den ringes inn per radio. For de som måtte lure; det blir i aller høyeste grad jul her på Bjørnøya også! Nå er mye av stasjonen pynta til generell trengsel og duften av svibler, røkelse og grønnsåpe konkurrerer om oppmerksomheten. Under treet ligger en etterhvert imponerende haug med gaver og ribba står i ovnen. Etter avstemning, resultat fem mot fire, blir det ribbe i dag og pinnekjøtt i morgen.

I formiddag hadde vi gløgg og julegrøt nede i Hammerfesthuset, Svalbards eldste hus, fra 1822. Kokkene og chiefen hadde ordna så fint til oss, det var bare for oss å møte opp til dekka bord. Livet i Arktis kan ikke sies å være spesielt hardt, i grunnen. I hvert fall ikke på slike dager!

Antrekk til julegrøten var i dag den kjente Ishavsbunaden, selv om den nesten er for varm på slike dager. Vi har hatt milde og fine dager i det siste, bare noen få kuldegrader. En varm liten oase, med kulde rundt oss på alle kanter, både Hopen, Spitsbergen og på fastlandet!

Vil benytte anledningen til å sende en stor og varm hilsen til alle tidligere besetningsmedlemmer, til alle på Hopen, på Jan Mayen og på andre "utposter", til familie, til venner og, ikke minst, til kjæresten!

Tusen-tusen takk for hyggelige telefoner, pactormeldinger, mail, pakker, gjestebokmeldinger og andre hilsninger! Utrolig artig at så mange titter innom bloggen, takk for det! Ei fredelig og god julehøytid ønskes dere alle sammen!4 kommentarer:

 1. Ser ikke ut som om du lider noen noed der oppe! ;o) Kos deg masse!!!

  SvarSlett
 2. Har hatt høytlesing fra bloggen din. Tenker på deg, kos deg videre i polarnatten. Hilsen store og små på Ongajok.

  SvarSlett
 3. God Jul til dere også.
  Hilsen Sidsel Våge og Knut Solberg

  SvarSlett
 4. God jul, og godt nytt år! Hilsen fra Linda K som savner heimen:)

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!