Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

torsdag 2. desember 2010

Skyting og skitur

Skytetrening i lyset fra traktoren
Har på mange måter hatt opptatte dager etter at vi rak i land her på holmen. Det er mye vi skal sette oss inn i, fra mat-, brann- og vaskerutiner, til isbjørnrutiner og jobbrutiner

Innimellom all innføringen, nådde vi oss en tur ut på ski i går; til det såkalte "Midtpunktet", som er ei 100 meter høy mast. "Midtpunktet" er for øvrig ikke midt på øya, men utgjør midten av en del sånne master som er plassert ut, den ligger et par-tre kilometer fra stasjonen.  La oss forresten håpe det ikke går noen pærer oppe i den nå med det første, med tanke på at jeg er én av to kandidater til pæreskiftjobben. Greit med litt lys om man først skal klatre så høyt, eller kanske ikke?! Anyway; vi damene gikk på ski dit og hadde hundene med oss, en fin liten timestur.


De virkelige Bjørnøyaveteranene er hundene som bor her, de heter Erkki, Aki og Tassen, eller noe nært opp mot det. De skal forhåpentlig være gode bjørnevarslere og -skremmere når den tid kommer, i tillegg til at de fyller en viktig funksjon på det psykososiale området og, ikke minst, som turkompiser .

Skiføret var ikke helt halvgalt, men været var litt drit! Det eneste som er våtere enn vann er sludd! Utrolig godt å komme seg ut en tur hver dag, selv om det ikke er så langt. Må innrømme at det er relativt mørkt her nå, selv på høylys dag!


Ganske mørkt på høylys dag!

Vera klarte å la være å blunke i blitzregnet.

2 kommentarer:

  1. Den masta hadde vært noe for pappan din......

    SvarSlett
  2. Finfin blogg, Lise! Så artig og følge med på dine eventyr, og du skriver så levende.
    Kan du sende med addressen din? Så kommer det nok an liten pakke fra Buffalo...

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!