Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

søndag 2. januar 2011

Nyttårsfeiring på Bjørnøya

Godt nytt år, alle sammen! Håper alle har hatt ei fin jul og en flott nyttårsfeiring!

Nyttår på Bjørnøya ble feiret behørig og etter alle kunstens regler. Enkelte av oss var kanskje bittelitt reduserte i går. Det skal koste litt å være blant de som vinner festen, tenker jeg.

Maten var fantastisk og vi satt til bords i over to og en halv time. Stemningen steg fra god til bedre og bedre utover kvelden. Klokka 2315 sang vi vårt nydiktede "mesterverk" til våre kjære naboer i nord og fikk en artig sang tilbake på en litt skurrete linje. God stemning her, god stemning på Hopen, åpenbart.

Ved midnatt, begrenset fyrverkeriet seg til noen runder med signalpenn ute på trappa. Nok til at polarreven skvatt seg avgårde en liten tur fra sin nærmest faste posisjon rundt hundehusene, for lite til at det dukket opp noen nysgjerrig isbjørn. Det blåste fremdeles sterk kuling ved inngangen til det nye året. Med snøbyger og ganske mange minusgrader sammen med vinden, var det ikke utevær for festkledd polarboms heller.

Jeg vil benytte anledningen til å takke både familien, kjæresten og nye og gamle venner for året som har gått. Tusen takk også til dere som følger oss via bloggene våre, det er utrolig stas med så mye hyggelig respons!  Spesielt artig er det når noen av dere skriver kommentarer, takk for det!

Alle gode ønsker til dere alle for året vi nå går inn i. Et helt nytt år, ei ny skriveblokk og en haug med splitternye fargeblyanter! Har klokketro på at også 2011 bringer mange gleder, noen nesestyvere, flotte turer, møter med mange flotte folk, en god dose tullball og utrolige opplevelser både i naturen og andre steder og plenty muligheter for å utvide egne komfortsoner. Man må aldri slutte å utvide komfortsonene sine! Gleder meg til resten av året, det blir det vi selv putter i det! Stor innsats og mye innlevelse under avlevering av Hopensangen
 

Nyttårssang til Hopen 2010/2011:

Melodi: Musevisa
På naboholmen Hopen der bor det fire mann
Jon Inge, Ruben, Harald og Ragnar, sjef er han.
No sett dei nok å kvile og drekk ein liten dram,
Og etter mye julemat er buksa sikkert trang.

På Hopen rusler isbjørn den er så stor og kvit.
Vi lurer på om kanskje den også kommer hit?
For alt vi har sett så langt er kun no`n enkle spor
Tross navnet er det neppe her på øya vår den bor.

I Havnegaten sitter det så PR-kåt en gjeng
Og sender ut “reklame” så nettet går på spreng
De eier hele verden og fanpost strømmer inn.
Nå kan de feire nyåret med spesialen sin.

Vi ønsker dere alle alt godt for neste år,
Og håper dere glade dager der på Hopen får.
Til våren når vi møtes, da feirer vi i lag
Et ishavseventyr som ble av aller beste slag.

Bjørnøya 31.12.2010
Pyroteknikk, type beskjeden.

4 kommentarer:

 1. Godt Nytt År til deg også.
  Det er vi her nede på fastlandet som skal takke deg for den flotte bloggen. Kjekt å få litt innblikk i hvordan dere lever der oppe.
  Ser ihvertfall ut til at dere slipper å leve på kokt grillpølse og posemat. Skulle tro det var adelen som holdt til der oppe.
  Dette skulle nok grunnleggerene av værstasjonen sett.

  SvarSlett
 2. Godt nyttår ogjen til deg og alle der oppe!
  I dag har vi temperaturer hjemme i Alta som nærmer seg Bjørnøyas. Bare minus 4, og skyer og dis som ligger ned mot 100 meter (level1 ??). Men lufta holder seg i ro, så det ligger an for en god tur til fots i dag.
  Også her blir dagene lengre, om 19 dager skal vi kunne se sola igjen....

  SvarSlett
 3. Hei
  Godt Nyttår til alle på Bjørnøya !
  Dro fra Svalbard i dag med fly ,da så vi lysene på stasjoen deres det er lenge mellom hver gang det skjer.
  S.Sollied

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige meldinger!

  Sollied; så dere at vi stod på trappa og vinket også? ;-) Det har vært utrolig klart her det siste døgnet! Vi blir fra tid til annen anropt fra flyene som passerer når de ser oss. Det er naturligvis veldig hyggelig! Er visst ikke for ofte flyene ser oss, nei!

  Når det gjelder skyer, Knut og Knut over, så har jeg lagt ut et par linker om det oppe i venstre meny under "andre nyttige sider", så kan dere se!

  Man kan grovt sett si at vi deler inn skyene i lave, midlere og høye skyer og at hver av disse igjen kan deles inn i ni ulike kategorier utfra utseende og egenskaper.

  Det er litt komplisert å forklare mer her :-D (og jeg er på litt tynn is, fremdeles. -man trenger mange år for å bli proff på dette!

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!