Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

fredag 28. januar 2011

Skyer og sånt

Opptrekk. Stasjonen helt til venstre.
Skyer observeres hver time når man er på jobb og ofte når man er ute på tur. De observeres med stadig større interesse. I dag ble vi vitne til et praktfullt "opptrekk". Det kom sigende inn fra nord og dekket til slutt hele himmelen.

Bilde tatt i motsatt retning samtidig.
Vi mener det var Altocumulus Undulatus Translucidus, altså såkalte midlere femmere. Midlere har med skyhøyden å gjøre. De ser nok litt heldekkende ut her, men de "sprakk" over hodet på oss etter at bildet var tatt, så vi holder oss til femmere og ikke til syvere som ville hett Altocumulus Opacus.

Jeg kan ikke forklare så mye mer enn dette, jeg er nybegynner i faget, men skyene kommer i alle fall veldig jevnt inn over himmelen, rene skjære sceneteppet som blir dratt for! Et slikt opptrekk er som regel et tegn på at et frontsystem nærmer seg har jeg forstått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!