Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

torsdag 27. januar 2011

Steinhytta

Et par kilometer vest for stasjonen har noen bygd ei Steinhytte. Jentene besøkte den tidligere i uka. Vi gikk til fots på knallhard skaresnø. Ved første øyekast ser den ut som en riktig forvokst varde, men man kan faktisk gå inn i den. Så et øyeblikk ut som om det var spor inni hytta, vi kikka forsiktig etter, kanskje lå det en bamse og slumra der inne? Lurer på hva historien bak Steinhytta er. Har noen hatt litt lite å gjøre?

På tilbaketuren gikk vi langs brinken. Ofte der isbjørnen også legger ruta. Vi ser mye bjørnespor for tida, men har ikke sedd pelsdotten selv på ei stund. Vi gikk forbi et gravsted. Et veldig ensomt siste hvilested, men også et veldig vakkert et! Masse historie her på øya og mesteparten av den vil vi aldri få vite mye om.En varde?!

Hallo-hallo! Noen hjemme?
Skuld, Verdande og Urd, som sammen heter Misery..

1 kommentar:

  1. Fy flate, bildet av Misery er helt raatt! Vannvittig deilige blaafarger, og med de myke toppene minner det veldig om en illustrasjon fra en eventyrbok. :o)

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!