Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

torsdag 19. mai 2011

17. mai. Hurra!

Vi hadde en flott 17. maifeiring her på Bjørnøya. Noen av stikkordene er folketog, champagnebrunsj (for de som stod opp tidlig nok), kaker og kaffe, vernissage, salutt, premieutdeling, bunader og festkledte folk, taler, tiretters middag og flagg i mengder. 


Venke hadde den største, og den eneste, ballongen på 17. mai her oppe. Den var til gjengjeld kjempesvær og steg flott til værs da hun "mistet" den. Er sikker på at ungene på fastlandet ville blitt grønne av misunnelse over den fine ballongen!

Folketoget hadde hundre prosent oppmøte blant lokalbefolkningen, og gikk Stasjonen-Naustet tur/retur. Hundene stilte seg mer undrende til at besetningen plutselig opptrådte i flokk, med viftende tøystykker og at vi ropte og skreik. Årets besetningsbilde ble tatt. Vi er litt usikre på om vi skal velge bildet der "noen" har flagget ut.

17. maisalutten stod ikke tilbake fra noe av det de på fastlandet oppviser. Tassen forsvant innerst inn i huset sitt i løpet av et nanosekund, og holdt på å rive med seg to bunadskledte fotografer i forfjamselsen.

Kaffe og kaker etter tog og salutt. Bløtkake, marsipankake, tårnkake og kaffe avec. Godt å få hvile bena etter den lange togmarsjen.

"Vernissage". Vera har vært primus motor, og stod for åpning av Galleri Sonden.Vi har laget fotoutstilling av noen av bildene som er tatt her i vinter. Det ble servert Cava, sprudlevann, og saltstenger som seg hør og bør. Om vi skal si det selv, og det skal vi jo, synes vi det ble ganske stilig.


Vernissagen ble etterfulgt av tiretters middag. Kokkene har holdt på med forberedelsene i flere dager. Maten smakte fantastisk! Jeg har aldri spist en tiretter før, det var en opplevelse i seg selv.

Under middagen ble Kjentmanns-, Tindebestiger- og Nakenbaddiplomer delt ut.

Vi valgte å ikke gå ned med flagget til topps. Flagget ble firt til korrekt tid og feiringen fortsatte et stykke inn i de litt mindre timer. En utrolig hyggelig, fin, og ikke minst stressfri, 17. maifeiring!

3 kommentarer:

 1. Herregud for en fantastisk feiring! Æ blir rent misunnelig (særlig på 10retters middag) Artig å lese ka dokker hold på med der oppi gokk ;) hehe!

  Kos dæ videre :)
  Klem Karina

  SvarSlett
 2. Flott feiring og flotte Bunader..!! Faktisk en mer enn i 2009.. :-) Eneste er at det skulle vært flagg på ballongen... :-D

  http://2.bp.blogspot.com/_pLoVwk2ksgg/ShAalQM-e8I/AAAAAAAAAZA/1ZeQVtbNH_I/s1600-h/Balongslipp+2+17.mai.jpg

  Vet ikke om linken funker...?

  Kommer kanskje nesten nedom den 28/5. Da skal vi en tur til Longyearbyen for å fly Charter med et fly fra Widerøe... Snakkes kanskje på Fly-VHF'en... ;-)

  SvarSlett
 3. Fantastisk Lise! Jeg vil også spise 10 retters middag på Bjørnøya! Måtte nøye meg med 8 retter i Amsterdam (resturanten hadde en Michelin stjerne) for noen uker siden, godt det å, men det mangla lissom 2 retter, og ikke var det på Bjørnøya!

  Merker at for første gang gleder jeg meg til å se andres bilder fra ferie eller turer, vi får sette opp lærret og ta frem diasfemviseren når du kommer hjem ;)

  Cheers
  Grøttefar

  SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!