Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

lørdag 21. mai 2011

Fiskelykke!

Jeg satt i telefonen i går kveld. Ikke noe uvanlig i det, for så vidt, men jeg satt altså i telefonen. Mens jeg satt der i telefonen, i stua, vandra blikket mitt ut av vinduet. Heller ikke noe nytt i det. Det var synet utenfor vinduet som var virkelig nytt! Der ute, ute i det store Barentshavet, der kom det plutselig flytende en liten rød greie med to oransjekledde mennesker oppi. Lurte først et øyeblikk på om det var russiske avhoppere fra et av de omkringliggende skipene, eller om vi her snakket om overlevende fra et forlis i nærheten. Fikk imidlertid raskt vite at det var Helge og Steinar som hadde rodd seg ut på "seiegrunnen" i noe som må være i nær familie med verdens minste båt. Like fullt var det fortsatt en båt! -eller ei jolle, eller noe de hadde funnet på kjøkkenet.

Fisk ble det i alle fall! Noen fine torsker lå plutselig i en balje (ikke jolla, ei anna balje) på kjølerommet. Ryktene vil ha det til at det ble et skikkelig herremåltid i går kveld, på de som ikke lå og sov før de skulle på nattevakt. 


1 kommentar:

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!