Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

mandag 9. mai 2011

Ingen skitne tanker lenger.

Ikke bra å legge seg med skitne tanker!
I løpet av våren har tankene våre gått fra å være skitne og slimete, til å være lysende, gullende, rene. Dieseltankene. Noen av dem har hatt et aldri så lite besøk av dieseldyr, artige mikrober som livnærer seg på hydrokarbonene som finnes i blant annet diesel. Dyrene må ha kommet hit sjøveien fra tanker ombord i skip. De bor i vannet som kan finnes i bunnen av en dieseltank, men spiser altså av dieselen.

Problemet? At de formerer seg svært raskt, opptil mer enn én gang i timen, og at de i neste omgang etterlater seg store mengder avfallsstoffer som igjen vil danne slam. Slam vil man ikke ha, det kan gi næring for rust og kan komme inn i filtre, ledninger, dyser og pumper.

I hvert fall; 10 svære tanker á 30 000 liter, er skrubbet og vasket eller alle kunstens regler. Godt jobba av de som har stått på!På Bjørnøya fyres det mest med diesel, bare helt unntaksvis fyres det med punkere.
Bare rene tanker!

1 kommentar:

  1. Har punkeren falt i tanker, om sin snart tilbakevending til asfalt, betong og annen uhyrlighet på fastlandet?

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!