Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

mandag 23. mai 2011

På flyttefot

Fra og med i dag; ikke lenger Lise sin lugar, men Axel sin.
Nedreise nærmer seg ubønnhørlig. Dagene går med til pakking, vasking, boning og "alledetusensmåtingene-manskullehagjortførmandrar". Som jeg har nevnt tidligere, er det vanlig at avtroppende besetning flytter ut av sine lugarer og inn på gjestelugarer, slik at den nye besetningen kan få flytte rett inn dit de skal bo det neste halvåret når de kommer. Jeg har flyttet litt og litt de siste dagene, i dag flyttet jeg de siste greiene over gangen og vaska ut lugaren min. Litt fint og litt vemodig; vi er på vei hjem veldig snart nå.

Planen er foreløpig at fire av besetningen drar nordover med båt, etter at samme båt har avlevert den nye besetningen. Resten av besetningen blir noen dager ekstra, for å bidra til at overlappingen går så bra som mulig.

Vi som reiser først, drar på "cruise" noen dager. Ferden går rundt i Barentshavet, via Hopen, langs Spitsbergen og opp til Longyearbyen, hvor vi etter planen mønstrer av. I Longyearbyen skal vi øve på å gå over veien, vi skal bo på hotell og vi skal prøvebruke bankkortene i pub og kanskje i butikk. Kanskje tar vi frem mobiltelefonene og sender et par forsiktige SMS også?

Etter et drøyt døgn, når disse urbane syslene forhåpentligvis sitter, setter vi oss på flyet nedover til fastlandet. Med dagens vulkanske aktivitet på en annen holme i havet, vil det vise seg om denne planen lar seg gjennomføre. Kanskje står vi på dekk og vinker blidt, med littegranne lang nese, når resten av besetninga plukkes opp fra Bjørnøya noen dager ut i juni?

1 kommentar:

  1. Hei,
    vil takke for din fine blogg med fantastiske bilder og mye info om din periode på øya. Som "gammel" ljb beboer har det vært mange fine minner som har blitt vekket til live igjen. Håper du får en fin tur hjem og en fin friperiode, for det blir vel bare en periode til neste blogg fra øya..?!pg

    SvarSlett

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!