Etter å ha hatt fri hele høsten, var jeg grundig lei av å feriere og begynte endelig å jobbe igjen i november 2010. Jobbet som meteorologifullmektig på Bjørnøya i seks måneder fra sent i november 2010 og frem til sommeren 2011.

Gledet meg utrolig mye og var spent som et egg på hva livet i Ishavet ville bringe. Litt av gledene, turene, galskapen, opplevelsene og alt det andre, har jeg forsøkt å si litt om her inne. Se også min vanlige blogg, Helst glad og på tur.

søndag 15. mai 2011

Man leker ikke rundvask!

Tida vår her på Bjørnøya nærmer seg slutten. I hvert fall for denne gang. Rundt månedsskiftet er et uforglemmelig halvår ugjenkallelig over, og ny besetning tar over der vi slipper. I forbindelse med besetningsbytte er det mye som skal gjøres; rapporter skal skrives, de siste turene skal tas, stasjonen skal vaskes ned, søppel skal ryddes og fraktes, og varer skal telles og katalogføres på sirlig vis.

Nedvaskingen av stasjonen har pågått nå og da et par uker allerede. Den foregår for det meste ved at alle velger seg ut noen områder som de tar ansvar for å få vasket. I går var det imidlertid stuene og inngangsområdet sin tur og dette ble tatt på dugnad. Hele besetningen bidro på beste måte, med doser av både arbeidslyst og entusiasme. De som var på jobb, var naturligvis på jobb, men også de vasket og sto på før- eller etter vakta si. Det ble gnikket og polert og banket og ristet og støvsugd og moppet etter alle kunstens regler, selv teakoljen, sølvpussekluten og lærbalsamen ble tatt i bruk.

Vi klapper oss selv fornøyd på skuldra og synes vi er døktige på vasking. Det ble så skinnende rent at selv kongen kan komme innom i morgen om han vil.


Kos med vasking!
"Blogg det gjærne, så dæm kan se at æ kan vaske!"
Bøkene ble ikke vasket én for én, men det var nesten!
Alle matter og puter og tepper ute for bank.


Henning er så rask og effektiv at han nesten er umulig å ta bilde av
Utsikta vi nyter fra peisestua. Hvem trenger kunst på veggene?
Plenty med krushunder og andre krus.
Bronseskiltet viste seg å være av sølv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du har noe på hjertet, er det hyggelig å høre fra deg her inne! -men helst bare om du har noe hyggelig eller artig å melde, eller om du kan komme med tilleggsinfo der jeg står fast!? :-) Takk for interessen, uansett!